Hospodský guláš – recept

Dnes se podíváme na to, jak vařit hospodský guláš. A nenechte se mýlit. Tento guláš nepatří jenom do hospody.

Přísady nutné pro hospodský guláš

Nejdříve si jako do každého guláše připravíme maso. U dnešního vaření si vezmeme sedm set g hovězího masa. Nejlepší budete mít přední. Dále si pro tento recept připravíme cibuly. Počítejte s dobrými tři sta gramy. K pořádnému hospodskému guláši neodmyslitelně patří sádlo (kdo ho nemusí nechť si připraví olej). Dále si připravíme rajčata, ta ovšem nemusí být nutností. Jsou jen pro lepší barvu. Na dochucení se bude hodit mletá paprička společně s majoránkou a také s hladkou moukou. Další důležitou přísadou jsou neodmyslitelné brambory. Můžeme dochutit solí nebo stroužky česneku.

Jdeme připravovat

Na začátku vaření si podle našeho receptu na guláš osmahneme cibulku. Dokuď nám nezklovatí. Ta vytvoří v jídle pořádnou chuť a dodá i trochu barvy. Nasypeme dvě lžíce papriky. Vyklopíme do hrnce rajský protlak nebo rajčata, podle toho, jak jsme se rozhodli. Přihodíme trochu mouky, aby se nám to pořádně zahustilo a už stačí jenom podlít vodou.

Hovězí maso si nakrájíme na kousky. Lepší než pidi jsou větší. Nasypeme je do hrnce, aby se nám tam pěkně masíčko obalilo. Přidáme pepř, dochutíme solí, přihodíme majoránku a dolijeme opět vodou. Dbáme na to, aby bylo maso pod hladinou vody. Teď si můžete dát oraz, dusíme do té doby, dokud maso nezměkne.

Podle potřeby přiléváme vodu a dochucujeme. Zkuste majoránku a pokud je potřeba zahustit nakrájíme si brambory a hodíme je ke guláši do hrnce. Dáme tomu ještě třicet min a brzy to bude. Brambory nechte rozvařit. Pěkně to zahustí. Opět můžeme dopilovat chuť.

Ke hospodskému guláši dáváme především knedlíky nebo chleba…

Ilustrační fotka hospodského guláše

hospodský guláš