Fazolový guláš – recept
Fazolový guláš je super minutka připravená z fazolí s vynikající chutí guláše. Příprava není vůbec těžká. Tento recept vám pomůže.
Na fazolový guláš si připravíme
Název nám říká, co je hlavní ingrediencí a nezbytností tohoto guláše. Ano jsou jím fazole. Těch si připravíme dostatečné množství. My budeme volit cca tři sta gramů bílých fazolí. Do pravého pokrmu patří maso, takže si vezmeme minimálně dvě stě gramů uzeného bůčku (komu nechutná bůček může zvolit např. klobásu). Abychom si pořádně zamlaskali, nesmíme zapomenout na na tuk – toho dobrých čtyřicet gramů. Bude se nám hodit i jedna cibulka. Dalši téměř nutností je několik lžic hladké mouky. Bude se hodit i jedna lžička mleté sladké papriky. Pozor, chybí nám protlak. Ten je také důležitý. Vezmeme ho dvě až tři lžíce. Sůl a česnek se hodí také.
Jdeme do boje
Před vařením fazolového guláše je nutné nechat fazole odstát. Stačí jeden den. Když se dostane na samotné vaření vodu nesléváme. Do hrnce přidáme kostičky nahrájeného masa (v našem případě bůček, kdo chce ať přidá klobásu). Vše začneme v klidu vařit. Vaříme do té doby, dokud jídlo nezměkne. Až změkne zahustíme naši směs cibulkovou zásmažkou (do té musíte před dokončením přidat papriku). Všechno máme pohromadě jdeme “od toho”. Ovšem na dochucení přidáme rajčatový protlak. Podle našich chuťových buněk osolíme nebo přidáme stroužek česneku.