Dančí guláš – recept
Dančí guláš je pravá zvěřina a k ní patří dančí hody. Guláš je jeden z nejvhodnějších druhů úpravy zvěřiny. Doporučujeme.
Potřebné ingredience
Jak název napovídá je nezbytné si připravit dančí maso a ne zrovna málo. Zhruba tak sedm set padesát gramů masa. Dále budeme potřebovat na dochucení gul. a také grilovací koření. Aby byl pokrm trochu řízný nezapomeneme na pepř. Nesmíme to však přehnat, takže si připravíme i sladkou mlerou papriku. Nesmíme opomenout tři lžičky oleje a dvacet dekagramů cibulky. A na závěr si připravíme dvě lžíce hladké mouky.
Hurá na guláš
Připravíme si pořádný hrnec a v něm rozehřejeme olej. Cibulku si oloupeme a rovnou i nakrájíme. Lepší bude na drobno. Jako vždy ji vložíme do hrnce a osmahneme ji dozlatova. Když už je cibulka dozlatova zabarvená přidáme kostky dančího masa. Masíčko aké krátce osmahneme. Bude nám to trvat tři až čtyři minuty. Záleží na mase. Poté do hrnce nalijeme vodu a postupně přidáme pepř, papriku, sůl a oba druhy koření, které jsme si připravili. Maso pořád vaříme než nám začne měknout. Dávejte pozor, abyste ho nerozvařili! To by bylo hodně nepříjemné.
Vaří se…
Vezmeme si k ruce hrníček a dáme doměl dvě lžíce hladké mouky a přimícháme vodu. Vznikne nám směs a přesně touto směsí to zahustíme. Dejte pozor mouku s vodou je nutné vmíchávat postupně (záleží na hustotě omáčky).
Vualá, máme hotovo
Tento druh patří mezi ty nejchutnější proto si ho pořádne užijte. Většinou servírujeme s houskovými knedlíky, ale chleba není také špatný. Dobrou chuť.