Chalupářský guláš – recept
Recept na chalupářský guláš je určen pro čtyři osoby. K jeho přípravě není potřeba velké množství ingrediencí. Je relativně jednoduchý. Hurá do něj.
Suroviny k přípravě chalupářského guláše
K jeho přípravě budeme potřebovat konzervu fazolí v protlaku. Dále si připravíme maso. Nejlepší bude vzít si konzervu hovězího a jednu vepřeového masa (doporučujeme ve vlastní šťávě). Dále budeme potřebovat minimálně sto gramů šunkového salátu a také čtyřista gramů cibule, to aby měl pořádný šmrnc. Nesmíme zapomenout ani na česnek. Vezměte několik raději několik stroužků. Důležitou ingediencí do chalupářského guláše jsou i rajčata a paprika. Pro ostřejší dochucení můžeme použít feferonky. Samozřejmostí je sůl, gulášové koření, oregano a vývar.
Jdeme na přípravu chalupářského guláše
Pokud budete postupovat podle našeho receptu mělo by vše vyjít na jedničku. Nejdříve vyndáme maso z konzerv a to odděleně ohřejeme. Sebereme tuk, který budemem mít a na něm orestujeme cibuli, kterou jsme si podle návodu výše připravili. Restujeme do té doby, až zezlátne. Poté okořeníme gulášovým kořením, dodáme rajčata nejlepší je to po čtvrtkách a nesmíme zapomenout ani na papriky (ty jsou vhodné na kostky). Je na každém z nás, jestli preferuje feferonky nebo ne. Mě v receptu chutnají. Pokračujeme česnekem se solí, následují fazole (samozřejmě s protlakem) a nezapomeňte na mírné podlití vývru masoxem.
Doba dušení je 10 minut. Poté přidáme maso a zamícháme. Na úplný závěr přidáme salám a oregano.
Máme hotovo a můžeme servírovat chalupářský guláš, nejlépe s chlebem.
Ilustrační obrázek