Buřt guláš – recept
Dnes se podíváme na buřt guláš. Délka vaření se pohybuje okolo 45 min a burt guláš může být beze všeho hlavní chod.
Co na buřt guláš potřebujeme
Jak název napovídá… Ano opravdu budeme potřebovat buřty. My si vezmeme dva kusy, ale vy můžete vzít klidně tři kusy, vše je ve vaší režii. Dále budeme nutně potřebovat brambory, je na vás, jestli menší nebo větší. Stejně je rozkrájíme na kousky. Já si beru čtyři větší. Samozřejmě budeme chtít dochutit a od toho budeme mít připravenu sůl a kmín. Červená paprička tak 3, lžíce se bude také hodit. Nezapomeňme na cibuli, aby to mělo správný šmrnc. Na konec se nám bude hodit i masox, ale když ho nemáte ráda, nevadí. Jde to i bez něj.
Podle vaší chuti můžeme přidat i hotovou jíšku možná je i sladká smetana nebo třeba olej.
Všechno máme připraveno, hurá na vaření
Hned na začátku se vrhneme na cibuli. Tu oloupeme a opatrně posekáme na drobno. Přesuneme se k bramborám ty také oloupeme, ale nebudeme je sekat na drobný, nýbrž je nakrájíme na kostky. To samé platí o buřtech, ty taky nakrájíme.
Přejdeme k hrnci, do něhož dáme rozpálit olej a zpěníme cibulku a chvíli počkáme, až zesklovatí. Mezitím si připravíme buřty, brombory až cibulka zesklovatí, vše hodíme do hrnce. Pěkně to všechno posypeme červenou papričkou, jemně kmínu a necháme dusit. Ve volné chvíli si připravíme vroucí bodu. Tou to po chvilce všechno zalijeme. Teď přichází na řadu kostka masoxu. Máme téměř hotovo – necháváme vařit do té doby, než brambory změknou.
Ještě před úplnýcm koncem a servírováním si neodpustíme přidání sladké smetany a jíšky. Malou chvíli povaříme, dochutíme solí a je vyhráno. Buřt g. je na světě.